Parhaat shoppailuvinkit Tampereelle

Parhaat shoppailuvinkit Tampereelle

Tampere on noin 232 000 asukkaallaan Suomen kolmanneksi suurin kaupunki, sillä asukasmäärä on suurempi vain Helsingissä ja Espoossa. Yliopiston ohella Tampere tarjoaa paljon opiskeluvaihtoehtoja, joten kaupunkikuvassa on paljon nuoria. Iltaisin baarit täyttyvät iloisista opiskelijoista, mutta myös vanhemmalla väellä on omat rientonsa. Kulttuuritarjonta on rikasta ja palvelut monipuolisia, joten jokaiselle löytyy varmasti mieleistä tekemistä. Voit lukea hemmotteluvinkkejäni lisää täältä. Tampereella vierailleen aktiivisesti myös lähikunnista, sillä liikenneyhteydet ovat erinomaiset.

Tampere on erinomainen shoppailukaupunki, joka tarjoaa vierailijoille monipuolisia ostoskeskuksia, laadukkaita tavarataloja, käsityöläisliikkeiden keskittymiä sekä uniikkeja pikkuputiikkeja. Vaikka Tampere on Suomen mittakaavassa iso kaupunki, se on kuitenkin varsin kätevän kokoinen. Shoppailukierros on helppo järjestää ja paikasta toiseen voi siirtyä sään salliessa kävellen, vaikka myös joukkoliikenne toimii hyvin.

Tavaratalot

Tavaratalot ovat hyviä vaihtoehtoja erityisesti kylmällä tai huonolla säällä. Niissä on mukava viettää pidempikin aika rauhassa kävellen ja tarjontaa tutkaillen. Erityisen käteviä tavaratalot ovat, kun haluaa etsiskellä useampia asioita kerralla, kuten esimerkiksi joululahjoja tai sisustustarvikkeita uuteen kämppään. Tavarataloissa on yleensä myös kahvila, jossa on mukava hengähtää shoppailukierroksen tiimellyksessä kahvikupposen tai kuohuviinilasillisen äärellä.

 

Yksi Tampereen suosituimmista tavarataloista on ehdottomasti Stockmann. Tampereen Stokka ei missään nimessä häviä pääkaupunkilaiselle sisarelleen, vaan häikäisee lähes yhtä laajalla valikoimallaan. Myös Tampereen tavaratalosta löytyy Herkku, sekä erittäin kattava valikoima kansainvälisiä muotimerkkejä. Mikäli jokin tuote on päässyt loppumaan, voidaan se lähettää parissa päivässä toisesta Stockmann-myymälästä.

Toinen Tampereen suosituimmista ja kattavimmista tavarataloista on Sokos, joka ei jää Stockmannille toiseksi valikoimien suhteen. Tampereen Sokoksen erikoisuutena on pop-up shop, josta löytyy nuorten suunnittelijoiden asusteita ja vaatteita. Pop-upin valikoima – ja suunnittelija – vaihtuu parin viikon välein. Tämä on todellinen namupala kaikille hieman uniikimpia luomuksia metsästäville! Itse lukeudun tähän kategoriaan, mutta esittelen itseni hieman myöhemmin.

Ostoskeskukset

Tampereelta löytyy myös erinomaisia ostoskeskuksia, joissa voi viettää aikaa vaikkapa vain kahvitellen tai lounasta nauttien. Ostoskeskus on tavaratalojen ohella loistava kohde silloin, kun n sää ei hemmottele shoppailijoita. Kun lumi paakkuuntuu korkkarien kantoihin tai taivas kaataa räntää niskaan, löytyvät ostoskeskuksen lämmöstä kaikki liikkeet kätevästi saman katon alta.

 

Yksi Tampereen parhaista ja tunnetuimmista ostoskeskuksista on Koskikeskus eli Koskari, josta löytyy noin 100 erikoisliikettä. Muodin lisäksi tarjolla on elektroniikkaa, lahjatavaroita, urheilu- ja vapaa-ajan erikoisliikkeitä sekä sisustusliikkeitä. Koskari on erityisesti nuorten suosiossa, sillä se tarjoaa erittäin hyvän valikoiman nuorison suosiossa olevia merkkejä.

Toinen mainio vaihtoehto on Ideapark, joka sijaitsee n.17 km Tampereelta, Lempäälässä. Sinne pääsee helposti bussilla suoraan kaupungin sydämestä, Keskustorilta. Ideapark sopii koko perheelle, sillä monipuolisten liikkeiden lisäksi sieltä löytyy sisähuvipuisto Funpark sekä kulttuurikeskus Pii Poo, jossa lapset voivat viettää aikaa askarrellen, näytellen ja musisoiden sillä välin, kun aikuiset hoitavat shoppailuvelvollisuuttaan.

Pikkuliikkeet yhdessä paikassa

Tampereen valtti on ehdottomasti sen historiallinen idyllisyys yhdistettynä nykyaikaiseen tarjontaan. Myös shoppaillessa voi nauttia upeista miljöistä luonnon ääressä. Erityisesti käsitöistä ja uniikeista pikkuputiikeista kiinnostuneille Tampere tarjoaa muutaman erinomaisen vaihtoehdon.

Aivan Tampereen keskustassa, kosken pärskeissä seisovissa punaisissa tiilirakennuksissa oli aikoinaan naulatehdas ja kehräämö. Nykyisin punatiilirakennukset ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen. Kehräsaari tarjoaa tänä päivänä viihtyisän miljöön lukuisille käsityöläisputiikeille sekä ravintoloille. Kehräsaari onkin erinomainen paikka viettää lämmintä kesäpäivää, nauttien uniikista tunnelmasta ja tarjonnasta.

Tallipiha sijaitsee vanhalla Finlaysonin alueella. Tallipihan 1800-luvun talojen kätköistä löytyy pikkuputiikkeja ja kahviloita. Siellä järjestetään myös monenlaisia tapahtumia. Jos haluaa kokea alueen historiaa syvemmin, voi tehdä kierroksen hevosen ja vossikan kyydissä, kuten entisaikaan oli tapana. Myös Tallipiha on mainio vaihtoehto, jos haluaa nauttia ulkoilmasta ostosten teon lomassa.

Ostoskatuja

Yksi tärkeimmistä ostoskaduista on Tampereen pääkatu Hämeenkatu, joka kulkee kaupungin keskustan läpi. Sokos ja Stockmann sijaitsevat Hämeenkadulla, samoin kun H&M, KappAhl, Indiska sekä Marimekko. Hämeenkadulla on myös lukuisia hyviä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi levähtää shoppailun lomassa. Jos Tampere ei ole ennestään tuttu, niin Hämeentien varrella ostosten tekeminen on helppo ja varma valinta, eikä eksymistä tarvitse pelätä. Juna-asemakin löytyy kätevästi Hämeenkadun päästä, joten ostoskassien täytyttyä voi hypätä kotiin vievään junaan.

Jos sen sijaan pikkuliikkeet kiinnostavat, kannattaa katsastaa Stockmannin lähistön pikkukadut, kuten Tuomiokirkonkatu, Otavalankatu sekä Verkatehtaankatu. Hämeenpuisto on puolestaan upea puistokatu, jonka varrella on paljon erilaisia taidegallerioita sekä kehystys- ja taideliikkeitä.

Torit

Torit kuuluvat olennaisena osana Tampereen kaupunkikuvaan. Toreilla on mukava viettää lämmintä kesäpäivää ja talvisin torit tarjoavat idyllisen paikan vaikkapa joululahjaostoksien tekoon ja glögin siemailuun. Torilla voi käydä myös pyörähtämässä ostoskierroksen välissä vaikkapa kahvilla tai syömässä.

Tampereen toreista tärkeimpiä ovat Tammelantori ja Laukontori. Tammelantorilta löytyy vähän kaikkea, aina vihanneksista ja marjoista kirpputoripöytiin. Tori on myös kuuluisa ruoistaan, joista esimerkiksi tamperelainen mustamakkara lienee tunnetuin.

Pienempi Laukontori sijaitsee veden äärellä, mikä tekee sen tunnelmasta erityisen viihtyisän. Tältä idylliseltä torilta löytyy niin ruokakojuja kuin perinteisiä torituotteitakin. Laukontori on erinomainen paikka käydä syömässä lounasta ja levähtämässä ostoskierroksen välissä.

Kirpparit

Kirpparit ovat kiihtyvällä vauhdilla nostaneet suosiotaan kierrätysaatteen levitessä. Kirppikset jakavat kuitenkin edelleen mielipiteitä: jotkut ostavat lähes kaiken käytettynä ja näkevät tuotteiden elämänkaaren kiinnostavana, mutta toiset mieltävät käytetyn tavaran likaiseksi ja ällöttäväksi. Oli miten oli, ovat kirpputorit tulleet jäädäkseen.

Laukontorin kupeesta löytyy Radiokirppis, joka on ehdottomasti yksi Tampereen suosituimmista kirppareista. Se on niin sanottu itsepalvelukirppis, jossa tavaroiden omistajan ei itse tarvitse seisoskella myyntipöydän takana tavaroitaan kauppaamassa, vaan ne myydään hänen puolestaan. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että Radiokirppikseltä varataan pöytä, tuotteet hinnoitellaan itse ja ne tuodaan kirppikselle, johon ne sitten jätetään myytäväksi. Kirppis tilittää myydyistä tuotteista saadut rahat 6 päivän välein.

Varsin kätevää, jos haluaa tienata hieman lisärahaa haaskaamatta aikaa kirppispöydän takana seisomiseen. Radiokirppikseltä voi löytää ihan kamalaa törkyä tai tosi hyväkuntoisia – jopa uusia – tuotteita vähän myyjän mukaan. Joskus saman myyjän pöydästä lähtee mukaan useampikin vaate, jos maku ja koko käyvät myyjän kanssa yksiin.

Amurin kirppis on sen sijaan nähtävyys jo itsessään, sillä sieltä löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kirppari on kahdessa kerroksessa, joista varsinkin yläkerta on mielenkiintoinen, sillä se on tupaten täynnä huonekaluja, vanhoja leluja sekä valaisimia. Tavaroiden seasta löytyy silkkaa rojuakin, mutta kärsivällinen kirppiskävijä voi tehdä myös todellisia löytöjä, kunhan jaksaa penkoa ajan kanssa. Kerron omista ostoskokemuksistani lisää blogissani. Amurin kirppiksellä saa pitkänkin tovin kulumaan, jos tykkää hypistellä ja ihmetellä eri vuosikymmeniltä olevia esineitä.

 

silmanlumettafi